5 Basit Teknikleri için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın simultane bapların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla sağlıklı orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının dışarıya yansımaması derunin kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

Bununla birlikte hordaki kriterlere mevla olan yerlerde yegâne yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zorunlu olarak olması onaylama edilir.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve özen etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri bâtınermektedir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden yapılmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler ikrar edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri bayağıdaki şekilde sıralanabilir:

Kaçış midein kullanılmasına ruhsat verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en yetersiz basamak yaygınliği, konutlarda 100 mm’den ve öteki dokumalarda 125 mm' den az olamaz. Her kaçış merdiveninin her iki nezdinde engel, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.

Temelı durumlarda ihtiyacınızı zıtlamayan evet da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı konstrüksiyonlması gerekebilir. İşte böyle durumlar icazet özel tasar çizim merdivenler kullanılabilir.

Yangın merdivenlerinin cidar, tavan ve ayaında hiçbir canipıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı duvar ve en az 90 dakika dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile özge taksimmlerden ayrılır.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine açılan yangın kapılarının hangi özelliklerde olması gerektiği sizler sinein bile tasa ediliyor olur.

Yangın Bapsı Ne Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedi bir durumda insanların uçuk bir itmesi ile içeriden dışarıya hakikat açılmaktadır.

Ancak hordaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda hiçbir yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması zaruri olarak ikrar edilmektedir.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan gestaltlabilmekle bile daha çok Yangın Kapısı haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun üs nedeni mevzi kaybına içyüz vermemesi ve elan azca maliyetle davranışin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page